Säkerheten på de svenska vägarna

När det gäller att få köra bil i Sverige, så kommer detta att vara en process som kan ta mycket tid, är omfattande samt också för många väldigt dyrt. Nu kommer detta dock inte alls att vara några nackdelar. Detta i kombination med att lagar och förordningar följs samt bra vägar, gör att Sverige är ett av de länder som är säkrast i världen när det gäller trafiken och dödliga olyckor. Dödligheten i trafiken beräknas på statistik per 100000 invånare. Här har Sverige bara 5 dödsolyckor per 100000. Om detta då ska jämföras med världens farligaste land i trafiken, vilket är Namibia, så kommer de att ha 45 döda per 100000 invånare.

Trafiken i Thailand är extremt farlig

Något du förmodligen inte tänker på när du är den som åker på semester till Thailand, är att detta land är extremt farligt i trafiken. Naturligtvis kommer du se att det är ett totalt kaos och att du många gånger får vänta i trafiken när du åker taxi. Hur som helst kommer du att vara glad och bortse ifrån detta. Ja, du glömmer helt och hållet bort det. När du sedan kommer till staden med de vackra stränderna och vill ta dig runt lite grann på egen hand. Ja, då hyr du enkelt en motorcykel för detta. Var dock noga med att veta att du verkligen kan köra, har körkort och att du använder hjälmen. Thailand är nämligen det land som ligger på andra plats gällande dödligheten i trafiken sett över hela världen.

Varför skiter vissa länder i trafikregler

Egentligen kanske det inte är så att andra länder skiter i trafikreglerna. Vad du tänker på som svensk är de regler som du är van vid. Det som är hemskt är att många andra länder inte har några klara regler. Detta gör att trafiken ser olika ut dag från dag. Här kör människor helt enkelt som de vill för stunden. Om du ska klaga på något i det fallet, så kommer det att bli de som styr landet. Här måste de helt enkelt börja förstå att det måste finnas körskolor och klara regler. Det går inte att låta människor se en film, svara på 20 frågor och sedan få ett erbjudande om att köpa sitt körkort. I det fallet är Sverige mycket långt framme, vilket gör att det alltid känns säkert att framföra bilen i detta land.