Hets mot folkgrupp

Även om det är så att det är fritt att skriva samt säga vad du tycker och tänker i Sverige, så kommer det att finnas några gränser du inte får överskrida. En av dessa kommer att vara uttrycket hets mot folkgrupp. Här handlar det då oftast om att i grupp uppvisa fördomar, hat eller rasism mot speciellt utvalda folkgrupper. Just i dagsläget gäller detta många gånger det som kallas för Islamofobi. Det handlar alltså om folkets rädsla för muslimer. Är detta då verkligen något som har en förankring i verkligheten? Är det verkligen så att den vanliga muslimen vill dig illa och är så farlig att det måste skapas grupperingar i samhället som inte tvekar att ta till våld för att bli av med dem?

Att den vanliga muslimen som bara går till sin moské och utövar sin religion skulle vara farlig, är något som inte kommer att vara sant. Här handlar det om en helt vanlig människa som kan vara hur fredlig och trevlig som helst. När det gäller Islamofobi så kommer detta att vara grundat på alla de extrema och militanta grupper som skapats i namnet av denna religion. Varför detta hela tiden växer sig starkare är dock att vissa länder ger sig in och försöker hantera ett enskilt lands sätt att leva. Något annat som också ser till att elden brinner starkare är alla de grupper som skapas och utför hets mot folkgrupp.

Varför vissa länder har flera terrordåd

Som du kan se i Sverige finns det inte många terrordåd. Naturligtvis kommer det att finnas en enkel förklaring till detta. Även om det finns nynazister som hela tiden hetsar olika grupper i samhället, så ger sig inte Sverige in i krig med andra länder. Som jämförelse kan du då ta USA, som alltid ska vara världens rättsliga arm. Detta leder då till att de skapar mera problem för sig själva, och därmed utsätts för flera attentat. Här handlar det om att de medvetet sätter sig i skottgluggen, för att sedan säga till resten av världen att alla de ger sig på är onda. Inte för att säga att IS på något sätt är en fredlig organisation, men kanske problemet skulle vara lite mindre om vissa länder fick ta tag i sina problem på egen hand.