Riksdagsval – Nytt val 2018 i Sverige

När fattar du att du lägger din röst i sophinken?

Jaha ja, då var det strax valtider igen. Den 9:e september 2018 går detta lilla praktfulla spektakel av stapeln. Du är väl där? Missa inte denna stora chans att lägga din röst i lådan. Här har du verkligen chansen att påverka vad som händer och sker. Detta inte bara på det svenska politiska och ekonomiska planet. Här handlar det om att du är medlem inom EU. Detta stora ståtliga skepp som seglar mot en säker död i flygande fart. Här kommer du att få papper hem med posten. Du har dina valsedlar i handen när du går till festen. Det hela är enkelt och smärtfritt sa den utan känsel i kroppen. När sanningen ska fram ligger det hela till på ett helt annat sätt.

Här är det inte intelligens som krävs. Det är heller inte att ha en bra plan. Detta underbara spektakel handlar om att stå rätt upp och ned på alla platser samt i alla tänkbara media. Här ska du som vill vara med i leken också kunna förvandla dig till precis den personlighet du måste vara vid alla tillfällen. Du ska rätt och slätt kunna stå och se människor i ögonen utan att visa några medkänslor, samtidigt som du ljuger dem rätt i ansiktet. Kan du även le på samma gång kommer du att vara ett perfekt ämne för en karriär som politiker. Ja, just det! Vad slutade nu det hela med? Allt det där som var en så stor chans att påverka? Jo, din röst gav Asta, 78, hela 50 kronor mer i pension, men detta ledde till att hon klev pinnen högre i inkomstkedjan. Hon förlorade istället 370 spänn i bostadsbidrag.

Att rösta är inget schysst val

När du spelar Monopol, då vet du att det finns klara och tydliga regler för hur detta fungerar. När du var liten och lekte tjuv och polis på gårdsplanen visste du vilka som var goda och onda. Det svenska riksdagsvalet däremot är ett spel av många onda makter. Här vet du inte alls vem som ljuger och vem som talar sanning när denna raritet uppenbarar sig. Detta spel är helt enkelt inte schysst. Det skulle egentligen inte heller vara något som kan kallas för ett spel. Valet var en gång något som ansågs viktigt. Numer ser det bara ut som du väljer vilka personer som ska sälja Sverige till det högsta priset på exekutiv auktion när den dagen kommer.

När du går med på att rösta kan du idag räknas till en av dom som har mist förståndet. Vem vill rösta när det enda du gör är att lägga din röst på den du tror ljuger minst? Är det helt enkelt inte bättre att jobba med din företagsidé? Lägga röstsedeln i sophinken? Bara sätta dig ned och vänta på resultatet, som ändå är helt klart innan segraren utropats. Alla går åt pipan, det svenska skeppet har mist sina segel och ingen kommer ju att kunna säga att du var med och ställde till det. Du har ju gjort det rätta och varit helt opartisk. Är det inte det som kallas för demokrati? Att du har rätten att slänga din egen röstsedel innan du gör det på ett felaktigt val?

Så fungerar valet och varför det inte har ett syfte

Som alla vet så är det demokratiska val i Sverige. Ja, i vilket fall om du ska gå efter det som idag anses klassas som en demokratisk ordning. I det fallet kan du ju bara kika på Myanmar, tidigare Burma. De har också haft demokratiska val och har numera en mycket känd profil som ledare för landet. Denne måste dock gömma sig i rädsla för ett eventuellt hängande mordhot. Okej, det är för mycket! Så är det inte i Sverige, men det är för tusan inte någon demokratisk ordning heller. Här har du något som kallas för blockpolitik, vilket är den säkra vägen att gå för att döda en demokratisk ordning. Här har du i stort sett den ständiga kampen mellan de röda och blå. Alltså har landet ännu inte kommit ifrån två av stånden. Här är det borgare och bönder (arbetaren) kvar. Sedan har du det som kan kallas för alla katterna. En katt springer lätt undan i rädsla när något negativt händer, men den vill ändå ha en hög position för att se ned på andra då den sätter sig till ro. I detta fall menas alla de partierna som är små och kan få en stor makt om valet skulle stå och väga mellan 1-4 procent av rösterna.

Här talas det då om en vågmästare. Denna vågmästare kommer då helt plötsligt att vara den lilla diktatorn i det idiotiska samfundet. Den som kallar detta för en demokratisk ordning, måste sinnesundersökas. Här är det återigen dags för den svenska eliten att göra sitt jobb. Med det menas inte de rika som redan håller höga maktpositioner i samhället. I detta fall talas det om killarna och tjejerna i akutbilen. De ska helt klart ta ut den vita rocken som beklädnad för alla som ståtar med att Sverige är en demokrati. Så, inom lås och bom! Ändra din uppfattning innan nyckeln kastas. Tärningen har rullat för sista gången. Öppna ögonen! Namnet på det nya partiet som behövs.